Emby: Eerste keer instellen

:popcorn: Plex klant?

Plex is offline en we zijn overgestapt op Emby. Om je account te activeren, volg je de stappen uit deze post (inloggen is vereist om dit topic te zien).

Downloaden

Emby is beschikbaar op een breed scala aan apparaten. Bijvoorbeeld op Smart TV’s, Android en in de App Store (iOS).

Account aanmaken (Emby Connect)

Momenteel kunnen bestaande Plex klanten gratis een account aanvragen via een ticket. Je ontvangt van ons een server url + username. Het wachtwoord stel je zelf in.

Je hebt een Emby Connect account aan te maken met hetzelfde mailadres dat je in worldbilling gebruikt als je gemakkelijk wilt inloggen op je TV/android box. Dit mailadres gebruiken we namelijk bij het aanmaken van je account - als je account is aangemaakt, is onze server automatisch zichtbaar in je Emby Connect account.

:warning: Het is niet toegestaan de server URL te delen, ook niet op het forum!

Password instellen

Je password kun je instellen door in te loggen via Emby Connect > klik op het user poppetje > App Settings > Profile. Dit is enkel nodig als je handmatig wilt inloggen. We raden Emby Connect aan omdat dit het makkelijkst is.

Inloggen via browser

Via de browser ga je simpelweg naar de server URL en log je in.

Inloggen op apps

Op de Emby apps kun je normaliter op twee methodes inloggen: handmatig (een beetje te vergelijken met het (vervelende) Xtream API, of op de gemakkelijke manier met Emby Connect.

Aanbevolen: inloggen met Emby Connect

Deze methode is aanbevolen als je typen met de afstandsbediening wilt voorkomen. Voer de volgende stappen bijv voorkeur uit op je PC/laptop.

  1. Registreer je voor Emby Connect met het emailadres dat je in worldbilling ook gebruikt.

  2. Ga naar app.emby.media en log in met je Emby Connect details

  3. Open de app op je TV en volg de stappen om gemakkelijk in te loggen: je zal worden gevraagd naar emby.media/pin te gaan en daar in te loggen met je Emby Connect account die je bij stap 1 hebt aangemaakt en de PIN-code die je op je TV-scherm ziet staan.

Handmatig inloggen

In sommige apps is het niet mogelijk met Emby Connect in te loggen. Er wordt gevraagd om de server URL en de poort, deze krijg je van ons. Nadat de server is toegevoegd, wordt gevraagd om je username en password.

Kwaliteit instellen

We raden je aan de kwaliteit aan te passen naar de hoogst mogelijke optie die jouw internet verbinding toelaat (doe een speedtest) voor de beste kijkervaring. Je kunt deze kwaliteit altijd per stream aanpassen.

Druk op het :bust_in_silhouette: rechtsboven, en vervolgens op App Settings gevolgd door Playback:

Device limits

We raden iedereen aan de onderstaande post goed door te nemen (sowieso voor aankoop!)

Lees ook onze Tips & Tricks voor Emby!