Emby: Tips & Tricks

Handige tips en tricks die je jouw Emby ervaring kunnen verbeteren!

Tenzij anders aangegeven, worden alle handelingen hier uitgevoerd via Emby Web - je logt hier in met je Emby Connect details. De exacte layout kan per apparaat/app verschillen.

Homescherm aanpassen

Druk op het :bust_in_silhouette: rechtsboven > App Settings > Home Screen

We hebben een aanbevolen indeling, dit is standaard (voor alle accounts vanaf 30-sept), had je al eerder een account, dien je dit zelf aan te passen.

Uiteraard kun je dit allemaal naar eigen wens instellen.

Daaronder, kun je de bibliotheek volgorde aanpassen. De bovenste twee komen bijvoorbeeld terug in de tab-bar in de iOS app. Deze volgorde bepaalt hoe je zijbalk eruit ziet op alle apps.

Ondertiteling

Ondertiteling selecteer je door onderin op CC te drukken. Vervolgens kun je zoeken naar ondertiteling, als de gewenste taal niet beschikbaar of (of niet werkt/synchroon loopt).

image

Bij je instellingen (:bust_in_silhouette: > App Settings > Subtitles) kun je tevens je standaard voorkeuren opgeven voor de stijl en taal van de ondertiteling. Deze wordt dan standaard geselecteerd mits beschikbaar.

Trailers voorafgaand het afspelen van films

Deze functie laat net als in de bioscoop, populaire trailers van andere films zien voordat je geselecteerde film begint. Bij sommige gebruikers kan dit standaard aanstaan, maar als vervelend worden ervaren. Ook dit kun je uitschakelen.

Favorieten

Op elke serie/episode/film kun je op het :heart: icoontje drukken om deze in je favorieten te zetten. Je kunt je favorieten altijd snel bekijken via Home, maar ook in elke library vind je de Favorites tab terug.

TIP: Gebruik je favorieten als kijklijst! Op basis hiervan worden namelijk ook je aanbevelingen bijgewerkt.

Playlists

Playlists zijn publieke lijsten die je kunt aanmaken waarin we verschillende content dagelijks verversen.

In principe is het toevoegen aan favorieten al voldoende en is het niet nodig playlists aan te maken. Iedereen kan playlists aanmaken, maar we adviseren je de favorieten functie te gebruiken omdat alle playlists publiek zijn en de bibliotheek onoverzichtelijk kunnen maken.

Vanaf ons komen standaard ook enkele playlists:

  • Daily Movies: willekeurige selectie films
  • Daily Shows: willekeurige selectie shows
  • New Shows: recent gelanceerde nieuwe series

Collecties

Collecties kan iedereen aanmaken. Dit is bedoeld voor grotere series films (Fast & Furious, Harry Potter etc) - voel je vrij om collecties aan te maken als deze daadwerkelijk een collectie zijn, ook toplijsten per genre zijn prima om aan te maken (andere kunnen deze ook zien).

Settings per library

Het is handig om in de gewenste libraries op de 3 puntjes te drukken (dit kan per apparaat verschillen, en op sommige apps zal het standaard al zichtbaar zijn).

Hier kun je de ratings aanzetten, deze zie je dan op meerdere plekken terug onder de titels die in die library staan.

FAQ

Aanvullende tip:
De Emby app voor Apple TV (tvOS) heeft veel van de bovengenoemde opties (nog) niet.

Maar… Emby synchroniseert je app-voorkeuren automatisch. :partying_face:
Dus als je tijdelijk* de Emby app op je iPhone of iPad installeert, kun je daarop de layout helemaal naar je eigen smaak indelen, zoals hierboven beschreven.

Zodra je de app op je Apple TV opnieuw opstart, ziet het er net zo uit als op je andere device.

*) Tijdelijk, omdat er natuurlijk vanuit @BlackIPTV vriendelijk verzocht is om zo min mogelijk dubbele verbindingen te maken.

1 Like

Thanks, had inderdaad al gemerkt dat de meeste user-settings in sync zijn.

Inloggen op web/apps kan gewoon, het gaat vooral om gebruik maken van première functies als downloaden van subs of afspelen met transcoding, dan telt de device mee naar het limiet.

Geldt dat limiet ook als de gebruiker (ik dus) “per ongeluk” al een Première-abonnement heeft afgesloten?

Neen, je hebt deze echt niet nodig en volgens mij kun je er ook niets mee als gebruiker. Gelijk weer opzeggen dus (tenzij je zelf een (thuis-)server wilt gaan opzetten), dan is deze wel onmisbaar.

We hebben dit gisteren ook in onze FAQ vermeld: Emby: Veelgestelde vragen [FAQ]