Van Plex naar Emby 🍿

Geen idee of dat de bedoeling is in dit topic, zo niet dan graag info waar wel, maar vanavond getest en alles liep probleemloos

1 Like

Hier is prima hoor. Thanks voor de feedback, ging er al een beetje van uit, het is hier op het forum meestal: geen gehoor, geen problemen :grinning:


EDIT: We zullen vanaf nu inhoudelijke updates betreft Emby in 1 centraal topic plaatsen om het overzicht te bewaren: Emby: Nieuws & Updates

Via een Dune speler : net een paar stukjes van filmen bekeken . Stream loopt wel goed , sommige film in lage resolutie maar ook op 1080p , valt op : geen surround geluid terwijl de stream , volgens de info, wel meerkanaals zou moeten zijn . Bij Thunder heb ik hier geen probleem mee . Ook geprobeerd afspelen in OOT Navigator maar dat werkt niet . Niet overal NL betiteling .
Ga verder testen

Heb hier op de Z10 Pro wel surround audio (toevallig uitvoerig getest wegens gekloot met de soundbar gisteren). Heeft Dune een dedicated Emby app (ben niet bekend met dit apparaat), wellicht een setting ergens waar dit aan te passen is?

Ik heb bij mijn IPTV streams geen problemen , ik vermoed dat het te maken heeft met de browser (mozilla) . Ik probeer ook via de Pin in te loggen maar dan wordt de door jullie opgegeven inlog url niet verwerkt , hij valt dan terug naar de vorige pagina. Overigens had ik bij een film afspelen nu wel problemen , traag en horten en stoten. Gek genoeg dezelfde film bij Thunder ook problemen . Andere provider niet .

Een andere browser geprobeerd en daar liep de stream wel goed . Mijn ervaring is idd dat er een groot verschil tussen de browsers bestaat . loont de moeite om het een en ander uit te proberen .

Thunder probleem is bekend en gemeld in Stream/Channel Issues [Thunder], staat tevens ook totaal los van Emby.

Betreft inloggen met pin zie Emby: Eerste keer instellen (met demo account gaat dit niet, Emby Connect is daarvoor benodigd), dus je kunt daar enkel handmatig mee inloggen.

Hoe bevalt Emby vergeleken met Plex? Ik merk dat er meer gebruik wordt gemaakt dan van Plex, dat is een goed teken (en nog niet alle klanten hebben hun account).

Ben vooral benieuwd hoe de ervaring met de apps en UI/UX is, wat je mist van Plex of fijner vindt aan Emby - om te zien waar wij eventueel wat kunnen aanpassen.

PS. Meldingen betreft Emby (en IPTV) kun je ook via Telegram ontvangen.

Emby is een heerlijk programma om in te werken, het is intuitief, de collectie inhouden zijn compleet, zowel ouder als recente, Plex is voor mij al weer even terug maar een ieder zal zich hier in emby snel wegwijs kunnen maken. Qua instellingen veel mogelijk, nog dank voor de 4k en de transcoding tip, stond inderdaad op auto… 1 of 2x gemerkt dat een ondertitel wel werd aangeboden maar niet aanwezig was, wellicht nog niet gesyncd met plex… Al met al een pluim voor de overgang…

1 Like

Op welke device was dit? Heb e.e.a. hier qua ondertiteling bij de FAQ staan: Emby: Veelgestelde vragen [FAQ]

Waarschijnlijk was het de tijd… net nog weer getest, het het eerder geen geduld gegeven
goed bezig zo…

1 Like

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over Emby t.o.v. Plex. Af en toe wat vertraging op waarschijnlijk drukke momenten. Ik vind het wel jammer dat je in één huishouden maar één stream tegelijkertijd kunt bekijken. Dit zal sporadisch voorkomen maar om nu dubbel zoveel te gaan betalen!? Het zou mooi zijn als jullie 2 streams ter beschikking stellen op 1 ip-adres o.i.d… Wil dan best iets meer betalen maar niet het dubbele bedrag. Zal de komende maaden nog veel gaan testen. Als ik iets op of aan te merken heb laat ik het weten. Tot nu toe erg tevreden over jullie service!

Momenteel hebben alle accounts 1 stream.

Voorlopig blijft dit zo want we zitten uiteraard met: Device Limits :warning:

We moeten eerst zien hoeveel problemen hiermee komen met 1 connectie. Met een korte hoofdrekensom kom je al snel over de limieten als 2 of meer connecties (dus ook devices) worden gebruikt - afhankelijk van de apparaten die gebruikt worden en of deze tegen Emby Premiere meetellen of niet, of de app een unlock aanbiedt, en of de klanten deze ook kopen). We hebben op dit hele device limit gebeuren geen enkele controle dus kunnen enkel afwachten.

Heb inmiddels wel 5 euro betaald voor de unlock van Emby. Dit is een eenmalig bedrag voor alle apparaten met hetzelfde google account. Ik gebruik nu Amby ook voor mijn privé media. Emby kan ook iso containers (experimenteel) en dvd mappenstructuur afspelen wat Plex weer niet kan.

PS. Je moet dan wel de Emby server draaien. In mijn situatie heb ik de Emby server app van hun website gedownload. Ik kan dan via localhost mijn content op mijn nas aan. Erg handig :). Wel ff wisselen van de LumeLibre server naar de localhost server!

Klopt, heb deze op de Formuler voor Android ook gekocht, op iOS nog geen melding gekregen hiervoor - maar denk dat dit op iOS enkel in beeld komt als het limit is bereikt.

Momenteel zitten we bewust nog op het 45 device limit omdat ik zo enigszins kan monitoren (we hebben dit limiet enkele dagen aangetikt, maar zitten er momenteel weer onder). Het lijkt erop dat het device limit grotendeels juist is en dat Smart TV’s niet meetellen, 50% kijkt via Android TV - die hebben wel een unlock nodig dus ik denk dat de meeste kijkers wel vroeg of laat een unlock melding zullen krijgen. Idealiter reserveer ik onze device-spots voor klanten waar hun main-device een app heeft die geen unlock aanbiedt (denk aan gameconsoles of Windows gebruikers).

Deze plugin inderdaad. Heb gemerkt Emby vele malen beter dan Plex omgaat met playback en verschillende formats.
image

Klopt, je kunt gewoon zelf een eigen server met eigen content draaien als je een beetje kennis hebt van dit soort zaken.

Bedankt voor de snelle reactie!

1 Like

Op zich bevalt Emby heel erg goed. In Plex kreeg ik nog wel eens de melding “Your connection to the server is not fast enough”, maar die heb sinds de overstap niet meer gezien. :smile:

Op de iPhone en iPad is de Emby app geweldig, maar de Apple TV-versie is bij de Emby-ontwikkelaars kennelijk nog het onderschoven kindje. Zoals eerder aangegeven, zijn de weergave-opties aanzienlijk minder. :sad: Ook ontbreekt er een aantal onderdelen op het hoofdscherm, die wel op m’n iPad getoond worden.

Bij een film staat bijvoorbeeld naast de knop “Play” de knop “Watch the Trailer”. En als deze in de bibliotheek staat, wordt de trailer wél op iOS afgespeeld, maar op tvOS gebeurt er niks. De trailer wordt op tvOS wél afgespeeld vanuit de Trailers map. Dus dat ligt niet aan jullie, maar aan de app. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Wat bij Plex niet was en bij Emby wel gebeurt, is dat als een film of serie in twee verschillende formaten (4K en Blue Ray, bijvoorbeeld) in de bibliotheek staat, deze dan ook dubbel getoond wordt in zowel je favorieten als bij “Continue Watching” en (bij series) bij “Next up”.
Is daar iets op te verzinnen, misschien?

Misschien komt het omdat mijn Apple TV op Engels is ingesteld, maar ik kan alleen Engelse subs kiezen. Nou gebruik ik nauwelijks ondertiteling, maar het viel me gewoon op… :innocent:

Verder mis ik persoonlijk een aantal features van Plex, zoals “Soon to be released”, “Trending on your Services” (erg handig om nieuwe dingen te ontdekken), de sortering van de Watchlist en push-meldingen als er een nieuwe aflevering is uitgekomen/toegevoegd.
Dus voorlopig hou ik Plex er nog even naast… :wink:

Al met al ben ik erg tevreden met Emby en jullie snelle service! :raised_hands:

Dit heb ik inderdaad op de Formuler ook gemerkt. Wel loopt de app super vlot!

Volgens mij was dit ook bij Plex het geval - echter kon je daar volgens mij de 4K library van je homescreen verwijderen waardoor deze daar dan niet werden weergegeven.

Emby ondersteunt kwaliteiten maar de manier waarop de library is ingericht, is daarmee niet in lijn. Echter is de library te groot om hiervoor de boel om te gooien (de versie moet in dezelfde map staan) - daarnaast kun je op die manier niet apart toegang geven tot 4K - dus eigenlijk niets aan te doen tot zo ver.

Onder download zou het altijd mogelijk moeten zijn alle talen te selecteren, echter zie je download enkel tijdens het afspelen.

image

Yep. Dit is in Emby een stuk lastiger. We proberen het enigszins te sturen middels Playlists. Voor movies is ontdekken in Emby prima, omdat je kijkhistory en favorites worden gebruikt voor recommendations (tabje: suggestions). Bij series is dit niet het geval en zie je bij suggestions simpelweg recente afleveringen. Echter, tijdens het browsen van series zijn de suggesties onderaan de seriepagina wel weer redelijk:

Dit zijn ook handige apps, ook om bij te houden waar je bent:

Ik loop tegen melding maximale streaming limiet aan terwijl ik emby premiere heb. Dacht dat het daarbij niet zou gebeuren.

Maximale streams is bij ons via Emby maximaal 1. Door het device limit willen we het delen van accounts beperken.

Als klant heb je niets aan Emby Premiere:

Ik speel maar 1 stream af dus snap het niet. Nu weer opnieuw geprobeerd en werkt het wel weer. Misschien te snel gewisseld van stream?