VU+ DUO als iptv ontvanger

Kan ik IPTV vie VU+ bekijjen?
Hoe miet ik de m3u url in de VU+ DUO ontvanger gebruiken?

Is dit niet alleen voor schotel?

Zoek eens in je player waarmee je schotel kijkt of er ergens m3u en of portal staat.

Zoek ook eens op google of dit gaat en dat is een Linux systeem even uit mijn hoofd (als ik het goed heb) en misschien kan je wel een IPTV app ermee downloaden en of via usb een app erop zetten.

Google😃

Edit: link naar een forum https://www.sat4all.com/forums/topic/362133-iptv-installeren/?do=findComment&comment=2484560

1 Like

Nee, de VU+ Duo is niet alleen voor schotel, het is een Linux-machine (net zoals de Dreambox) waar je in principe van alles op kunt doen, waaronder satelliet-tv kijken. Sommige modellen (ik heb zelf de VU+ Solo 4K) kun je zelfs met een extra module uitbreiden van alleen satelliet naar sat+kabel+digitenne (DVB-S én DVB-C én DVB-T). Het is dus een extreem veelzijdig apparaat. Het apparaat hangt aan het internet via WiFi of met een netwerkkabel aan je router.
IPTV kijken op de VU+ is op meerdere manieren mogelijk. Zelf gebruik ik de plugin van Xtream Editor, die keurig onderscheid weet te maken tussen Live, Movies en Series. Werkt als een dolle, maar ja, da’s dus wel een betaalde dienst. Een andere manier, maar ik weet niet helemaal precies hoe dat werkt, is dat de M3U-url in één-of-ander configuratiebestandje wordt opgenomen. Heeft te maken met OpenWebif. Maar daar houdt mijn kennis ongeveer op…
Hoop dat iemand hier iets aan heeft!
Groetjes, Bart.

3 Likes

Ja dat kan,
Zet deze regel met uw url , user en pasword gegevens met putty in telnet en start de box opnieuw op.
Je zult zien dat hij in de zenderlijst erbij staat.

wget -O /etc/enigma2/iptv.sh “http://…URL…:…poort nr…/get.php?username=……………&password=………….&type=enigma22_script&output=ts” && chmod 777 /etc/enigma2/iptv.sh && /etc/enigma2/iptv.sh

2 Likes

Dank voor de aanvulling @Jan_Wouters. Ik ben benieuwd of het werkt.

Wij kunnen ook Enigma 1.6 en 2.0 scripts genereren voor accounts (.sh-files) mocht dit nodig zijn of wellicht makkelijker.

1 Like

Hallo,
Ik heb het ook getest met VOD en werkt ook prima
Gr.Jan

2 Likes

Dank voor de aanvulling, @Jan_Wouters!
Dus kan iptv.sh tegelijk 2 URL’s bevatten (eentje voor Live en eentje voor VOD) en werkt dat gewoon? Dat zou mooi zijn. Wordt alsdan overigens wel een gigantische zenderlijst met Live + Movie + Serie dwars door elkaar. Persoonlijk betaal ik dan liever voor Xtream Editor en kan ik van de XE-plugin gebruik maken, want die kan dat onderscheid maken (+ je laat alleen zien wat je wilt zien, zo heb ik een mapje ‘Series Troep’ met alle dingen die ik zeker weten nooit zal kijken; En die map verberg je dan in XE).

Je kunt ook DCC voor telnet gebruiken en Dreamedit voor de zenderlijst te maken.
Je moet het ip adres natuurlijk van je box invullen.

Ja,live tv en VOD komen beide apart in de providerlijst te staan.
Tevens kun je zelf een favorietenlijst maken dan hoef je alle zenders niet te zoeken.
Gr.Jan

1 Like