Juistheid Bitcoin betalingen tutorial

Situatie, ben al drie weken bezig, eerst allerlei lastige identificatie issues, bitvavo is inderdaad het ergste die heb ik maar gecanceld maar ook bitonic was niet 123 geregeld Nu heb ik accounts op bitonic en exodus, Ik heb voor 60 euro via exodus (moonpay) btc ingekocht
ik krijg 50 euro waarde dus ben er al 10 kwijt (kleine aankoopfee, met name door netwerkkosten) Dan wil ik via exodus betalen 45 euro, kan niet zegt het systeem, te weinig.

wat blijkt ik moet wederom 15 euro netwerk kosten betalen
het advies van koop altijd 5 of 10 meer gaat hier dus niet op als je al 25 aan netwerkkosten kwijt bent… wat doe ik verkeerd?
zo kosten 6 maanden geen 45 maar 90 euro, lijkt me niet de bedoeling

jullie ervaringen?

Gr, Freek

Hoi Freek,

Dat is zeker niet de bedoeling. In onze vernieuwde tutorial, sturen we ook meer aan op betalingen met altcoins (Met welke cryptomunten kan ik betalen?)

Ik weet dat wij ooit Exodus als methode hebben aangegeven, maar net als Skrill (en elke andere partij met BTC) zijn de netwerkfees voor BTC stukken hoger op het moment.

We raden daarom momenteel iedereen af om met BTC te betalen, en als je BTC op een exchange hebt staan is het proces meestal: wissel de BTC naar bijv. LTC, en betaal je factuur met LTC.

Het volledige proces hebben we hier toegelicht:

Als je aangeeft waar je op dit moment BTC hebt staan, kan ik wellicht beter advies geven. Is dit in Exodus, zou je kunnen proberen te swappen via Exodus naar litecoin? De swapfees in Exodus om te swappen zijn ook relatief hoog vergeleken met op exchanges, maar het is wel de makkelijkste manier vanaf daar denk ik.

Dat is in exodus maar exodus kent een minimum van ongeveer 150 euro om te swappen. Ik ga nu eerst een transfer doen tbv de invoice en zal daarna laten weten hoeveel euro er over is vd 90 om uiteindelijk de 45 te betalen.
Gevoelsmatig zeg ik dat het wijs is om onderzoeken welke wallet qua kosten/fee’s het voordeligst is om te betalen en wat de meest voordelige manier is om deze te vullen en daarbij de kosten en de fee die gemaakt zijn.
5-10 extra klinkt nog als een utopie
Als ltc het voordeligst is zal dat het uitgangspunt moeten zijn

Zo… inmiddels kan ik dus zeggen dat deze verlenging mij 78 euro heeft gekost. Dat is 33 euro meer dan bedoeld
Dat onderzoek is dus echt nodig!

Ah dat is nieuw. En op welke exchange heb je de BTC aankoop gedaan? Je kunt dit het best bij een “normale” exchange doen, bijv, Bitvavo, Kraken, etc. Bitvavo is gemakkelijk voor beginners omdat deze je munten laten wisselen voor relatief lage fees.

Ik zal zien of we deze punten beter kunnen benadrukken in onze handleiding.

In theorie vermijd je alle hoge transactiekosten als je de volgende route (of vergelijkbaar) aanhoudt:

  1. Op Exchange (e.g. ByBit) wisselt naar een altcoin je LTC koopt (op Bitvavo kan je bijv EUR voor LTC wisselen)
  2. De LTC opneemt naar je eigen (bijv. Exodus) wallet
  3. Vanuit de eigen wallet de betaling naar ons doet

Ik denk dat je de handleiding veel concreter en dus veel meer moet beperken. Daarbij consistent zijn in uitspraken. Niet eerst zeggen bitvavo heeft een zeer vervelende identificatie procedure en vervolgens zeggen dat het goed is om aan te kopen.
Geen cursus geven over crypto maar doegericht op een product en welke stappen er genomen binnen dat product…
De optie open houden voor btc, voor ervaren crypto specialisten, dus ook niet beschrijven en dan ltc voor diegenen die verder niets doen met crypto en alleen willen betalen met ideal of cc
Dus wallet a of b, of dat nu exodus moet zijn ja of nee dat is een keuze, En waar ltc eenvoudig te kopen is en met lage kosten in de wallet geplaatst kan worden
Met exodus kan ook ltc gekocht worden, zij het alleen via cc…
Coinbase met coinbase wallet?
Wat ik zei… gericht onderzoek moet voor die eenmalige niet crypto klanten de voordeligste oplossing opleveren

Bitvavo was voor mij ook eerst de keuze masr wat ik eerder schreef die identificatie t ot en met geluids opname ging mij ook te ver

Ben ik het mee eens, en dat is ook altijd de insteek als we een nieuwe guide schrijven. Maar tijdens het schrijven zijn er toch teveel belangrijke punten die wel genoemd moeten worden.

Half mee eens, we willen wel dat men begrijpt hoe crypto werkt in grote lijnen, een transactie is niet terug te draaien dus we willen wel dat het goed gebeurt. Onze uitleg is relatief lang maar ik denk wel dat men een redelijk goed inzicht heeft in wat er moet gebeuren na het lezen ervan.

Klopt, we adviseren voornamelijk Exodus maar proberen het dan ook zo uit te leggen dat men elke wallet kan gebruiken. Platformen en apps updaten constant, dus heel concreet kan ook verwarrend zijn met alle veranderingen die apps doorvoeren.

Het klopt inderdaad dat het verificatieproces bij Bitvavo nog steeds vervelend is, maar we zien dat verificatie toch uiteindelijk overal nodig is, en aangezien dit iets is wat we zelf niet opnieuw kunnen doen (na verificatie) kunnen we de info lastig up to date houden. Ook hier geven we alternatieven waar we weten dat het mogelijk is “gemakkelijk” en met iDEAL crypto te kopen.

De meeste wallet apps gebruiken voor de aankoop van crypto Moonpay, welke ook relatief hogere fees rekent dan traditionele aankoopmethoden.

Coinbase met coinbase wallet?

Met coinbase wallet niet heel bekend, coinbase heeft ook een DeFi wallet en daarmee kan het zo zijn dat we klanten weer iets in het diepere gooien :grinning:

Zie hier bijv:

Ze geven aan dat alle tokens op Ethereum netwerk ondersteund worden, LTC dus bijv niet. Coinbase wallet is meer een alternatief voor MetaMask of Rabby wallet en is bedoeld om te gebruiken met web3 apps (bijv. UniSwap) - maar zoals gezegd, dit is voor een simpele betaling niet nodig en daarmee verwarren we klanten onnodig :grinning:

Dit topic is 14 dagen na het laatste antwoord automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.