Forum gids: hoe werkt het forum?

Dit topic gaat over gebruikers functies van het forum die iedereen kan gebruiken. Ook deel ik graag een beknopte uitleg over het Trust Level (TL) systeem op het board en hoe dit helpt het forum geordend en netjes te houden.

Tutorial basisfuncties

Een nieuw topic openen

Forumhandleiding

Trust Levels

Iedereen begint als nieuwe gebruiker op Trust Level 0 (TL0). Na enige tijd op het forum krijg je een bericht van de staff, je bent dan een basis gebruiker (TL1).

Als nieuwe gebruiker zijn er enkele beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van het flag-systeem, geen privéberichten versturen of bijlagen toevoegen.

Eenmaal TL1 worden deze beperkingen automatisch verwijderd. Je kunt nu berichten van andere gebruikers flaggen (rapporteren aan een moderator) en Wiki posts bewerken.

Na langere tijd op het forum kun je TL2 bereiken. Je kunt je eigen berichten nu tot 30 dagen na het posten bewerken, hebt minder limieten en je hebt de mogelijkheid andere gebruikers volledig te negeren.

Vaste gebruikers kunnen de TL3 status krijgen. Dit is een speciale status en vereist veel activiteit op het forum. Als TL3 kun je meehelpen het forum overzichtelijk te houden.

Zo kun je:

  • Topics verplaatsen en hernoemen
  • Toegang tot de #lounge, een besloten forum toegankelijk voor TL3 en stafleden.
  • Je flags op nieuwe gebruikers verbergen direct het bericht.
  • Als meerdere TL3 flags op eenzelfde gebruiker binnenkomen, zorgt dat deze geen berichten meer kan plaatsen en alle bestaande berichten worden verborgen.
  • Je kunt zelf Wiki-posts aanmaken.

Likes :heart:

image
Bedankt zeggen voor een post? Gebruik de Like knop.

Waarom zijn likes belangrijk? Het geeft aan hoe interessant of belangrijk een bericht is. Gebruikers kunnen de like-knop niet onbeperkt gebruiken, hoe hoger je TL, hoe vaker je kunt liken. Het liken zorgt ervoor dat belangrijke berichten opvallen (zie ook top-topics) en bijvoorbeeld in de email samenvatting wordt geplaatst.

Gebruik de Like-knop dus selectief, bijvoorbeeld als een post of topic je heeft geholpen of als je een post om andere reden nuttig vond.

Posts rapporteren aan een moderator (Flags)

Gebruikers boven TL1 kunnen andere berichten rapporteren aan de staff. Zie je een bericht dat niet gewenst is of tegen de regels is, of plaatst iemand persoonlijke gegevens op het forum? Druk op het vlaggetje en selecteer een gepaste reden. Hiermee krijgt de staff een melding en kan er correct worden gemodereerd. Als 3 gebruikers een flag op een post verzenden, wordt het bericht automatisch verborgen.

Quotes/citaten

Dit is een voorbeeld van een quote.

Wil je reageren op een specifieke zin of gedeelte van een ander bericht? Gebruik de Quote functie, je kunt de tekst selecteren en op Quote drukken om het bovenstaande, een quote, te plaatsen. Zo kun je duidelijk maken waar op je reageert. Natuurlijk kun je ook gewoon op het hele bericht reageren door op reply te drukken.

Meldingen beheren

Staat goed uitgelegd in onderstaand bericht.

Thema’s

Liever een ander (donker) thema? Probeer de verschillende thema’s uit door rechtsboven op het hamburgermenu te klikken.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over het forum of de functies en mogelijkheden, kun je die stellen in dit topic.

1 Like