Overzichtelijkheid forum

Avond, dank voor je topic. Ik hoor graag hoe anderen dit ervaren, ja de vraag komt vaak voor, maar toch is op vele plekken uitgelegd hoe je een ticket opent. Ook staat het topic gepinned in de FAQ, die is altijd bovenaan zichtbaar in #support:faq, het is ook de bedoeling dat men de FAQ bekijkt voor vragen worden gesteld, daarvoor dienen de veelgestelde vragen…

Als men even zoekt op het woord ticket vind je al snel: “Hoe open je een supportticket?”, waarin ook staat aangegeven wanneer je een forumtopic opent en wanneer je een ticket opent. De vuistregel is als persoonlijke gegevens (MAC/M3U) vermeld dienen te worden, gaat dit per ticket. We hebben het geprobeerd per PB op het forum maar dit is te ononverzichtelijk voor ons.

Dit doen we al. Alle nieuwe gebruikers zien standaard de introductiepost bovenaan het forum. Zelf te sluiten door op X te drukken. Hierin staan ook veelbezochte topics. We zullen dit aanvullen met een link naar de uitleg over tickets. Al met al komt het erop neer dat er sowieso niet gelezen wordt, helaas. Geldt niet voor iedereen natuurlijk, het forum draagt over het algemeen zeker bij aan snelle informatievoorziening voor de meeste klanten.

Een relatieve datumweergave is anno 2020 (2019 al eigenlijk) meer de standaard van weergave. In een post kun je altijd op de relatieve (25m) klikken om de absolute datum te zien. Ik hoop dat dit voldoende is voor je.

1 like