4. Factuur betalen met cryptocurrency/bitcoin

Klik hier om terug te gaan naar stap 3.


Je hebt een factuur en wilt deze betalen met crypto.

:rotating_light: We gaan er vanuit dat je al crypto hebt gekocht en deze in een wallet hebt staan. Heb je dit niet, begin dan hier.

Eenmaal na ontvangst van je munten in je wallet, ben je klaar om de laatste transactie te doen, vanuit je wallet doe je de transactie om onze factuur te betalen. Doorgaans heb je twee methodes:

  • QR-code scannen (als je de wallet op je smartphone hebt), hiermee worden het bestemmings wallet-adres en te betalen crypto ingevuld in je wallet-app.
  • Door handmatig het wallet-adres en crypto-bedrag te kopieren en plakken.

Factuur betalen

Start de bestelling op blackiptv.co/buy als je dit nog niet hebt gedaan.

Als je eerder een bestel/betaalpoging hebt gedaan hoef je niet opnieuw te bestellen. Open het klantenportaal en begeef je naar je openstaande facturen. Klik hier om je openstaande facturen te bekijken.

Klik op de openstaande factuur en het volgende blok zal verschijnen:

Betaalmethode selecteren

In eerdere stappen heb je al een munt gekocht en naar je wallet verstuurd, kies dus voor munt bij het selecteren van je betaalmethode. Kies BTC als je eerder BTC naar je wallet hebt gestuurd, en Altcoins als je een andere munt hebt aangekocht.

De munt versturen

In dit voorbeeld kiezen we voor Litecoin (LTC), omdat dit goedkoper is voor kleinere betalingen dan Bitcoin. Meer over verschillende munten.

Maar wees gerust, elke cryptomunt werkt vergelijkbaar (je verstuurt altijd een X aantal munten (bijv. BTC, LTC, Dogecoin) naar een wallet adres (vergelijkbaar met EURO naar een IBAN rekening :grinning:).

Begeef je naar je wallet en scan de QR code op het scherm om te betaling uit te voeren
OF
Maak exact het aantal LTC (of andere gekozen munt) over naar het adres dat op je scherm staat. Als je afwijkt van het aantal, kan de betaling vertraagd worden omdat deze niet automatisch wordt herkend.

:warning: Kopieer (CTRL+C) en plak (CTRL+V) de adressen altijd om fouten te voorkomen. Van PC naar mobiel, kan je simpel doen door bijv. naar jezelf te appen.

Afronding

Zodra de betaling is bevestigd door het netwerk, herkent het systeem dit en zie je dit ook terug op je scherm. Deze stap kan 5 tot 60 minuten duren, afhankelijk van de gekozen munt, maar je kunt de pagina sluiten als je dit wilt. De bestelling wordt na bevestiging van de betaling automatisch geactiveerd.

Bitcoin (crypto) betaling is nog niet verwerkt, wat nu?

Meer over fees

Voor de crypto kenners, BitcoinFees of Bitcoiner zijn sites waar je de huidige fees kunt bekijken. Voor betalingen wil je een max. delay van 30 min. Maar trage/goedkopere betalingen die later binnen komen worden ook verwerkt!
De meeste wallets laten je de fees aanpassen voor betaling (standaard is vaak al goed en snel genoeg). Mocht je dit zelf willen aanpassen gebruik dan de rood omcirkelde waarde.