Stream/beeld kwaliteit Gold vs. Platinum

Momenteel is dit inderdaad een voordeel van Platinum. Het nadeel is dat die streams niet overal werken, omdat de codecs niet worden ondersteund. Denk aan oudere MAG apparaten die nog steeds bij veel mensen thuis staan, Smart IPTV (stream error), onze webplayers en vele goedkopere Android kastjes die worden gebruikt. Tweede nadeel is dat die zenders ook gevoeliger zijn voor buffering dan standaard transcoded kanalen.

Met de Gold dienst is het de bedoeling dat alles overal werkt zonder codec problemen. Je zal denken zeg tegen de klant koop een beter apparaat, maar iets wat werkt op elk apparaat is uiteraard beter voor de sales en roept gewoon veel minder klachten op dus meer tevreden klanten… is dat niet voldoende voor je draaien er inderdaad momenteel betere kwaliteit streams op Platinum. Wat dan ook nog meetelt is dat op veel kanalen op Gold catchup constant loopt, dit kost ook veel opslagruimte waar rekening mee gehouden moet worden. En dan is bandbreedte over de servers nog een grote factor.

Als dit voor jou een reden is om voor Platinum te kiezen, zeker. Dit is voor iedereen anders. Als je het ons vraagt is de all-in-one oplossing Gold en de “premium” optie een combinatie van Plex en Platinum.

Wil je genoeg backup streams, kies je voor Platinum (want 4K/H265/HD). Wil je ook een backup server, kies je beide of gebruik je de kortingscode EXTRA voor een extra account Gold/Platinum met 40% korting of koop je een extra lijntje elders.

Ik hoop dat je vraag zo voldoende beantwoordt is. :grinning_face_with_smiling_eyes: