Formuler Z10 en Amiko His-1000

Goededag. Ik ben nieuw hier op het forum en sinds enkele maanden bezig met iptv bij mij thuis.

Ik bezit 2 smart top boxen en dat zijn de Amiko HIS-1000 (die heb ik in de woonkamer) en de Formuler Z10 (in de slaapkamer). Ik heb gekozen voor een Linux box in de woonkamer omdat ik daar een smart tv heb en geen verdere apps nodig heb daar op de set top box.

Een paar maanden geleden heb ik een nieuwe tv gekocht. Een LG Oled 65 inch tv.

Nu afgelopen weekend wilden we beide kastjes omwisselen omdat het met een Formuler Z10 gemakkelijker is om ook op te nemen. Echter liepen wij tegen een probleem aan.

De Amiko geeft veel helderder kleuren en een scherper beeld dan de Formuler. De formuler geeft een erg donker beeld en als ik de instellingen wijzig wordt het beeld gewoon slecht. Het is net of ik naar een enorm slechte resolutie dan kijk.

Toch raar? De Formuler lijkt me een kwalitatief toch betere ontvanger dan die Amiko. Hij is ook een stuk duurder. Hoezo kan mijn beeldkwaliteit dan met de Formuler zoveel slechter zijn?

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Refereer je hiermee naar de resolutie instelling? 720p/1080p etc?

Ik hoor dit voor het eerst en heb zelf deze verschillen nooit eerder opgemerkt. Wij hebben ook nooit Linux boxjes verkocht, vooral Formulers en Amiko apparaten, maar dan Android based. Wellicht is het kwaliteitsverschil een voordeel van Linux ontvangers?

Anyway, interessant punt en ik ben erg benieuwd naar andere ervaringen (moet wel zeggen, dat er heel weinig Linux gebruikers zijn tegenwoordig).

Bij de Formuler Z10 (aangesloten op een LGOled65C25 televisie) was het beeld erg donker in vergelijking met de Amiko His-1000. Hierbij ben ik gaan proberen om de brightness en contrast instellingen aan te passen maar de mooie helderheid en scherpte in vergelijking met de Amiko ontbrak. Ook lijkt het net alsof ik naar een resolutie kijk van 720p of lager terwijl alles gewoon keurig is ingesteld op 4K en de kanalen die ik bekijk in 1080p worden gestreamd. Als ik gebruik maak van de Smart-iptv app of de Smarters iptv app op de tv is het beeld echter wel prima. Vandaar dat ik dit vreemd vind.

We wilden de Formuler graag gebruiken ivm opnemen en omdat de Formuler gewoon een wat stabieler apparaat is. Alleen door de kleurverschillen hebben we nu de goedkope amiko weer in de woonkamer staan.

Ik heb ook al zitten denken om een Formuler Z11 Pro Max te kopen maar goed, dan zit ik met het risico dat die hetzelfde probleem gaat geven. Voor de Z10 heb ik wel een koper. Maar weet niet of dit een groot verschil in beeldkwaliteit zal geven. Z10 of Z11 Pro Max.