Hoe betaal ik een factuur met cryptocurrency?

Je hebt een openstaande factuur en wilt deze betalen met crypto.

We gaan er vanuit dat je al crypto hebt gekocht en deze in een wallet hebt staan.

Open het klantenportaal en begeef je naar je openstaande facturen. Als je eerder een bestel/betaalpoging hebt gedaan hoef je niet opnieuw te bestellen. Klik hier om je openstaande facturen te bekijken.

Klik op de openstaande factuur en het volgende blok zal verschijnen:

In dit voorbeeld kiezen we voor Litecoin, omdat dit goedkoper is voor kleinere betalingen dan Bitcoin. Maar elke cryptocurrency werken vergelijkbaar.

Begeef je naar de wallet en scan de QR code op het scherm om te betaling uit te voeren OF
Maak exact het aantal LTC (of andere gekozen currency) op naar het adres dat op je scherm staat. Als je afwijkt van het aantal, kan de betaling vertraagd worden omdat deze niet automatisch wordt herkend.

Kopieer (CTRL+C) en plak (CTRL+V) de adressen altijd om fouten te voorkomen. Van PC naar mobiel, kan je simpel doen door bijv. naar jezelf te appen.

Zodra de betaling is gedaan, herkent het systeem dit en zie je dit ook terug op je scherm. De bestelling wordt elk moment automatisch geactiveerd.

Bitcoin (crypto) betaling is nog niet verwerkt, wat nu?

Voor de crypto kenners, https://bitcoiner.live/ is een handige site waar je de huidige fees kunt bekijken. Voor betalingen wil je een max. delay van 30 min. Maar trage/goedkopere betalingen die later binnen komen worden ook verwerkt!
De meeste wallets laten je de fees aanpassen voor betaling (standaard is vaak al goed en snel genoeg). Mocht je dit zelf willen aanpassen gebruik dan de rood omcirkelde waarde.